Episode 10 – Med med gjest Anette holm Larsen

Denne uken handler det også om rusavhengighet og problematikk rundt dette.

Påsken 2021 er i gang og enhver høytid er en god unnskyldning for å ruse seg. Vi befinner oss også i krisetid med Covid-19 pandemien og ensomheten rår der ute. Rus kan være en flukt ut fra ensomheten.

I denne episoden er Anette, vår herlige Coachcatcher i studio med oss. Vi prater om hennes kunnskap og erfaring innen psykiatrien og somatikken, og hva den kan bidra til hvordan rusmisbrukere blir mottatt på sykehus/akuttmottaket…etter forsøk på selvmord, eller etter en utilsiktet overdose…

Det handler om at mennesker på sitt aller mest sårbareste tidspunkter i livet må bli møtt med respekt, selv om de nettopp har forsøk å gjøre slutt på livet sitt med rus/overdose.

Episoden tar opp begrepet «Omsorgstrøtthet» på jobb og på hjemmebane.

I likhet med de profesjonelle, så kan også familiemedlemmer oppleve såkalt «Omsorgstrøtthet». Dette kan skje når det er ekstra tøft over tid. Anette setter litt fingeren på dette blant sine kollegaer og forteller rundt dette. Medavhengighet tas også opp. For hva skjer når et familiemedlem skjuler og tilrettelegger for den rusavhengige pga tabu rundt rus? Det er lett for primærfamilen å både fasiliteter og fikse for rusavhengige.

Husk at – hjelp kan gis og hjelp kan fås!

Det handler om ærlighet og åpenhet. For hvordan kan man ta steget bort fra noen man er glad i? Anette kaller det en «Berg og dalbane», mellom himmel og helvete.

Det gjelder å redde deg selv først så den rusavhengige. Det er tøff kjærlighet rett og slett.

Episoden tar opp masse rundt det som er nevnt over, så klikk på lenken og bruk 40 minutter på en episode du vil tenke litt ekstra på en stund…dette er sterke saker!

Til info setter Anette og Thomas i gang en Pårørendegruppe, straks det lar seg gjøre ift Covid-19. Ta kontakt direkte med Coachcatch for spørsmål eller booking. «Førstemann til mølla» gjelder. Venteliste er påbegynt.

Liker du hva du hører, så del videre til de som måtte trenge å høre dette.

Velkommen til lytt, le og lær – også ønsker vi alle en riktig så fredelig og fin påskehøytid i sikte.

Coachcatch – et treningstilbud
for hodet. Vi kaller det topp-trening!

Følg oss

© Coachcatch
Levert av Ascentia AS