Episode 5 – Autoritets-skrekk.

I Marie-Therese & Mettes (M & Ms) femte episode handler det om autoritets-skrekk.

Episoden handler om «hva er en autoritet» og hvorfor får kan mennesker få litt «hetta» av å møte slike mennesker som er «autoritære»?

M&M stiller en del spørsmål til det å være litt stressa i møte med folk som får deg kanskje til å være klokere, flinkere, råere, flottere….osv…enn deg selv? Kunnskap er makt er en sannhet men hvordan skal man deale med slike menneskemøter som setter deg ut?

Ole Petter Hjelle, selveste hjerneforskeren, Coachcatch sin første gjest i studio, satt Mette ut slik at hun glemte de kloke spørsmålene og at hun følte at hun mistet munn og mæle. Igjen satt Mette med en følelse av en liten autoritetskrekk. Så hva er det? Hvorfor kan man få det?

Har dette noe med barndommen og oppveksten å gjøre?

M&M funderer og finner nok ikke to streker under svaret her men damene prater om hvordan man kan forbedre seg i viktige eller mindre viktige menneske-møter. Mulig noen tips kan hjelpe deg på vei dersom du føler det samme i forhold til autoritære mennesker du eventuelt møter på din vei?

Samtidig er vi bare mennesker folkens! Marie-Therese sier at det ER lov med «dumme» spørsmål. Det ER heeelt normalt å få litt usikre følelser i møter med andre som fremstår som «viktigere, bedre, dyktigere»….enn deg selv. Det er rett og slett ganske vanlig men det er ikke så ofte folk prater om det. Marie-Therese kommer med noen lure og kanskje viktige tips på hvordan man kan løse det. Det å akseptere situasjonen og til og med også by på egne følelser, rundt egne følelser, i selve situasjonen kan også være en god løsning. Rødmer du kanskje? Og hvordan takler du det? I tiden fremover vil jentene i studio ha både kjente og ukjente flinke folk, så det å deale med autoritets-skrekken kan kanskje være klokt! 

Man lærer så lenge man lever!

Velkommen til lytt, le og lær!

Coachcatch – et treningstilbud
for hodet. Vi kaller det topp-trening!

Følg oss

© Coachcatch
Levert av Ascentia AS